top of page

ONZE CLUB

Silaba Zelzate bestaat 75 jaar!

 

En zoals altijd gaat een dergelijke lange periode gepaard met hoogte- en dieptepunten, succes en tegenslag, winnen en verliezen maar vooral volharden. Door de enorme inzet van vele vrijwilligers hebben we in deze 75 jaar een heleboel bereikt!​

 

Het initiëren, stimuleren, ondersteunen en bevorderen van de belangstelling voor basketbal, met het doel deze sport op een positieve manier te promoten, dat is onze missie. Met Zelzate als decor vindt onze basketbalclub zijn doelgroep, zowel jong als oud, in de eigen gemeente en de (brede) regio. Hiermee willen we komen tot meer sport- en basketbalparticipatie in het bijzonder.

 

In België doen veel mensen aan sport of beweging. Toch loopt het sporten onder de jeugd terug. Het kan zijn dat mensen niet altijd weten wat er zoal in hun gemeente of stad georganiseerd wordt. Of men denkt dat het niets voor hen is. Men neemt ook minder tijd om er op uit te trekken, of vindt de drempel te hoog. Basketbalclub Silaba Zelzate wilt u graag laten kennismaken met de basketbalsport. Deze sport is één van de meest gespeelde sporten ter wereld. Het is niet alleen een leuke sport om te beoefenen, maar vraagt ook een grote mate van discipline en inzet.

 

Silaba Zelzate traint en speelt competitie op alle niveaus van jong tot oud(er). Alle omkadering (o.a. verzekering, kleding, enz. ...) is voorzien. Onze gediplomeerde trainers zorgen voor gedegen trainingen en goede wedstrijdbegeleiding. Zo leren de kinderen verschillende aanpakken en op spelenderwijze basketten.

 

Silaba Zelzate wil in de eerste plaats een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en op een aangename, educatieve wijze zijn lievelingssport kan beoefenen.

 

Onze heren van de A ploeg zijn daar een mooi voorbeeld van. Heel wat jongere spelers geven we graag de kans om in 1e provinciale te spelen in een gezonde, sportieve sfeer en zonder financiële tegemoetkomingen.

Ook op de terugweg van hun carrière is Silaba Zelzate zeker de club waar spelers graag nog een paar seizoenen blijven hangen, maar sinds enkele seizoenen nu kunnen wij rekenen op een heel jong en goed samenhangend team dat voor onze basketbalclub koos om hun lievelingssport uit te oefenen.

Schermafbeelding 2018-09-27 om 15 (1).jp
BESTUUR
Caroline Van Laere
Kristof Van Vooren

Voorzitter

 

Ondervoorzitter

Nathalie De Roover

Penningmeester

Katrien Neumann

Bestuurslid

Mieke De Wispelaere

Secretaris

 

bottom of page